Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Тупурковски – Дали светската влада ќе го штити само капиталот?


И опозиција и власт, кога е веродостоен лидерот на ВМРО-ДПМНЕ? Трилинг со сведоштво за морничавоста во Мадрид и Шпанија. Дали вирусот ќе ги инфицира надежите за конечен почеток на преговорите со екипите од Унијата?


Економскиот шок во светот и за Македонија допрва претстои. Фирми без работи, вработени без плати, дали се загрозени и пензиите? Светот пред нови безбедносни ризици, велат соговрниците на Трилинг.


Сестрите и лекарите од инфективна се новите јунаци на животот. Психијатрите предупредуваат - ќе се живее со нови стресови. ВМРО-ДПМНЕ не смее да биде заложник на квази-патриотизмот на груевски, вели Љубчо Георгиевски во интервју за Трилинг.


Искуствата од пред пет години го вклучуваат алармот пред новата бегалска криза. Што ако Србија ги затвори границите, а жиците во Гевгелија попуштат? Машки муабети-жените го преземаат тронот во менаџерството и амбициите. Како фирмите го прифакаат налетот на амбициозните дами од современиот свет? Какви се шансите на предизборната коалиција СДСМ - БЕСА? Кој се надева дека ќе го победи ДУИ и Ахмети?


Мерките се динамични. Изолација и во македонските касарни. Хрватски искуства, штипски страувувања од вракањето на работниците од Италија. Политички вирус - кој се ефектите од коалицијата СДСМ - БЕСА. Дали Заев и Ахмети миксираат конфликт? Колку Касами би бил мост за идната влада? Трилинг со серијата – каде заминуваат докторите.


Кампања со ривалитет на идеи или јавна судница на лидерите и криминалот, интервју со професорот Ненад Mарковиќ од правниот факултет. Избори со многу исчекувања и лицитација за гласачи – кој повеке ќе вети, интервју со бизнисменот Горан Рафајловски.

Валкано производство на струја во РЕК Битола. Локалните олихарси во спрега со менаџментот. Кога гас до термоелектраната која ја одржува стабилноста на струјата и цената? Интервју со генералниот директор на РСМ Васко Ковачевски.

Дали преку ХЕЦ Чебрен ке се отуѓат и водите? Како Алкалоид вложува во кадри и нивниот развој.


Тв интервјуа со премиерот на привремениот кабинет Оливер Спасовски и холандскиот амбасадор Дирк Јан Коп. Трилинг со серијал – младите со знаење и претпиемачки дух остануваат во Северна Македонија. Старт ап во залет, програмерите создаваат. Тв колумна на Александар Ристовски Принц – кои медиумски сатрапи го девалвираат авторството во музиката?


Шеќеринска вели режимот да не се повтори, Мисајловски категоричен дека криминалот и корупцијата се во пораст. Дали тандемот Груевски-Мијалков е заманет со фамилијата од Заев-Заеви? Исти прашања, дијаметрално спортивставени одговори од ВМРО-СДСМ и СДСМ. Тројца ректори загрижени – младите и талентирани дипломци заминуваат до земјата. Трилинг во фокусот на темите што не преокупираат.


Разговор со повратник. Колку зароботуваат ИТ програмерите во Германија и Македонија? Ако сте способни и од Македонија може да бидете во ИТ индустријата. Едни заминуваат, други размислуваат, трети се подготвуваат. Бела чума стигна и во Штип. Лекарите со една нога во Германија.