Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Кој го спаси спикерот Вељаноски?


Инспектор Томе - мито имет, власт немит.

Животот е една голема комедија. Интервју со актерот Горан Стојановски.

Професор Мартиновски - по толку книги, преводи, промоции на меѓународната книжевност.

Зарем некој се уште мисли дека македонскиот јазик и народ се без корени?

Различни погледи во Софија и Скопје. Дали Заев и Борисов ќе ги смират страстите?


Зoшто се негира македонскиот збор и покрај неговата прифатеност во државата и во регистерот на европските јазици? Како да се надминат новите тензии во дијалогот за историјата и личностите? 

Професорите Драги Георгиев и Александра Грујоска. Хрватски поглед кон Македонија. Искуствата во битката со кариминалот на белите крагни во Загреб.


Нова врвулица пред судовите – Сашо, Катица, Боки, Орце, Гордана. Дали завршува ерата на сваровски судиите? Кој и како ке ги отпушти? Можно ли прва да биде Лаличиќ? Адвокатот Асмир Алиспахиќ контра нејзината тенденциозност. Стручност, инегритет и етичност. Мирјана Лазарова – Трајковска против ветингот. Ден на Свети Климент Охридски во Северна Македонија и Бугарија. Кој и зошто постхумно го прогласи за архиепископ на македонската црква? Тв колумна на проф. Јован Белчовски.


Кој го штити Oрце Kамчев? Нема заштитени политичари и бизнисмени во СДСМ. Битката со криминалот во високите кругови го опструира ВМРО-ДПМНЕ и неговите инсталации во судството и уставниот суд. Тв интервју со Љупчо Николовски шеф на изборниот штаб на соцјалдемократите.

Во Трилинг и за растечкото наслиство врз децата и педофилијата. Тоа се болни луѓе, одговара проф. Раткоцели. Македонија е еколошка темпирна бомба со 16 кризни точки. Загаден воздук, затруена почва, загрозена вода. Тв колумна на проф. Трајче Стафилов.


Дали и зошто сваровски арбитрите ќе се спасат? Судиите Коцо, Ристова, адвокатот Малиновски и Божиновски. Изборот е меѓу чесноста и стручноста. Во Трилинг и за езерото на треска како сведоштво на неспособност, расипништво. Очајна и бедна грижа за природната и туристичка атракција.


Застареност-амнестија на големиот криминал. Дали Милошоски и Димовски отпаѓаат од тимот на Мицкоски? Во Трилинг на овие теми став на Дане Илиев судија и Игор Јанушев генсек на ВМРО-ДПМНЕ. Трилинг репортажа - женски фудбал и судии во тетово со машки монитиоринг. Во премиерно издание и тв колумната на катерина ангеловска за будење на свеста и совеста.


Европскиот воз оди на спореден колосек. Дали во Скопје пристигнува евроскептицизмот? Зошто балканскиот шенген е одлично алиби за Макрон? Трилинг интервју со Фрчкоски и Чупоска. Филмски кадри на среќата – режисерот Борјан Зафировски ги бара и светлите оази на урбана Македонија.


Какави искуства и опасности крие фрнацуското вето и алтернативните решенија за Македонија. Трилинг со Дорис Пак, Стојан Андов, Мерсил Билали. Тв колумна на профосорот Кирил Барбареев од УГД - нашите деца европска генерација или изгубени во македонскиот систем.


Нема датум  РСМ без ЕУ. Какви се традицвионалните француски интереси во регионот? Дали е возможен нов балкански сојуз, како економска шенген заедница? Каков ќе биде одговорот на властите во Скопје? Интервју со претседателката Белградскиот фонд за политичка исклучивост Соња Лихт и универзитетскиот професор Лазар Лазарова I и Дејан Ѓоршовски од Холандскиот економски институт. ТВ колумна на писателот Дејан Крстевски.

Од овој викенд Трилинг со нив термин секоја недела во 19 часот.