Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Гостување на Васко Ковачевски


На 1 и 2 јули годинава во Охрид и во Преспа ќе се одржи „Преспа Дијалог  Форум“.

„Во основата на овој форум се наоѓа суштината на три договори. Тоа се Охридскиот рамковен договор, Договорот за пријателство со Бугарија, како и Договорот за стратешко партнерство со Грција познат како Преспански договор.

За целите на овој форум и зошто и колку е важен истиот за Македонија со Едмонд Адеми советник на премиерот за надворешна политика.


Учеството на избори како фундаментално право на граѓаните е многу важен сегмент во нашиот демократски живот. Во пресрет на претстојните локални избори анализираме што ќе биде пресудно за победа на кандидатите за градоначалници. За ова и за многу други прашања со Стевче Јакимовски претседател на ГРОМ


Со наполнети 18 години секој од нас добива право на глас. Избираме пратеници, а преку нив ги менуваме и министрите и премиерите. Го даваме својот глас за идните општествени промени и текови. Бираме кои ќе бидат нашите градоначалници и советници, избираме кој претседател или претседателка ќе ја води нашата земја, но исто така може и нас да нè бираат. Како да се отивираат младите да учествуваат на изборите?

На оваа тема со Бојан Кордалов комуниколог и со претседателите на СДММ и УМС на ВМРО-ДПМНЕ, Марко Михаилоски и Сергеј Попов. 


„Конект“ ги одликуваше новите предводници на Целите за одржлив развој