Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Со Милан Штрљиќ


Во уметничкото досие на Патот до успехот, се запишува уште една музичка легенда, Здравко Шкендер. Како започнало се? За најтешката борба во животот. За челичната волја за живот. За телефонскиот повик на најпознатиот менаџер на југословенските простори. За љубовта од македонската публика.


Денеска ни гостува хрватскиот актер Зијад Грачиќ. За пропустот на академијата во Белград. Многу испишани страници за подготовка на улогите. За односот со неговите Босанци. За организацијата како слаба точка на земјите од бишата Југославија. Во патот до успехот  муабетиме со Зијад Грачиќ.


Се јавуваме од Александрија, Италија. Ви ја претставуваме бизнис приказната за компанијата Фелче Азура. И додека кај нас во 1876 година се креваа востанија, ова семејство ја отвора првата парфимерија. Семејната бизнис приказна ја раскажуваат двете братучетки Барбара и Дебора Пајери. Петата генерација на сопственици на компанијата.


Кошаркарски ас во Патот до успехот. Живот посветен на кошарката. Талент од 2.11м. За поддршката од семејството. Еден од европските пионери во НБА. За дисциплината која сам си ја поставил. Тој и кошарката. Во Патот до успехот, легендарниот Дино Раѓа, спортски задолжително.


Актерската дива со комплетна убавина, ни гостува во Патот до успехот. На самиот почеток, едно преиспитување. Едно малку поинакво интервју. Помалку за кариерата, повеќе за животот. За договорот со сестра и. За спомените кои ја радуваат. За здравиот однос кон политичарите.


Одиме на терапија кај доктор Неле Карајлиќ. Како тргнала целата приказна со „Забрането пушење“? За двосмисленоста на маршал финтата. За невозможноста денес да има нова „Топ листа на надреалисти“. Чекориме во патот до успехот со овој интересен лик со уникатен поглед на нештата


Директно од соседството ви ја носиме приказната за глумицата Неда Арнериќ. Говориме за почетоците, улогата во филмот „Исправи се Делфина“ и за уште многу интересни теми.