Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Патот до успехот со Данчо Чеврески - прв дел


Во Патот до успехот запишуваме уште едно  музичко име. Низ разговор се движиме по животниот пат на Петар Грашо. Каде завршува кошарката, а каде почнува музиката? Пријатен разговор на разни теми, со хрватската музичка ѕвезда, Петар Грашо.


Спортска легенда во патот до успехот. Времеплов низ успесите на македонскиот шампион во борење Шабан Трстена. За почетоците. За соништата на јаве. Подготвен на се, за победа. Гледајте го ова енергично интервју само во Патот до успехот.


Неодамна го прослави својот 100-ти роденден. Витален и сè уште со чиста и јасна мисла. Во Патот до успехот, импресивната приказна на Академик Ѓорѓи Филиповски. Еден од основачите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Човекот кој заедно со Блаже Конески ги удираат темелите на МАНУ. Почитуван дома, но и во странство.

Академик Ѓорѓи Филиповски во Патот до успехот.


Во портфолиото на Патот до успехот додаваме уште еден успешен кошаркар и тренер, Панајотис Јанакис. Зошто ја сака кошарката? За Лазар Лечиќ. За мотото на терен. За прекрарот Змеј. И за актуелното пријателство.


Во Патот до успехот ни гостува македонскиот Њујорчанец. Веќе препознатливиот магичен глас, добива лик. Го дознаваме животниот пат на Крсте Роџевски. Успешна приказна, и дома и во светот.


Уште една кошаркарска  и тренерска легенда ни го раскажува својот пат. За талентот од НБА кој почнал како носач на торби. За стратегиите на кошаркарските таблички. И за нас, на времето. Божидар Маљкович во Патот до успехот.


Кој ја следел југословенската кошарка, секако се сеќава на Словенецот Иво Данеу. Одиме на лаф кошаркарски муабет со легендата на едно време. Како реагира на старите снимки од него? За неговиот син. За одлуката дека кошарката е спортот за него. По некое сеќавање од терен. За Лука Дончиќ. Со Иво Данеу во Патот до успехот.


Го продолжуваме разговорот со Борис Новковиќ. За поранешниот систем, за денешните пејачи, за поразот од Тајчи и промената на животните избори. Борис Новковиќ во Патот до успехот.


Еден од најголемите шармери со гитара во поранешната држава Борис Новковиќ во Патот до успехот. Сам дава дефиниција за своето место на музичката скала. За детството во сенката на познатиот татко. За бунтовноста во тинејџерските години. За стихот во песната „Тамара“ кој делува морничаво од оваа дистанца. Портрет на Борис Новковиќ во Патот до успехот.