Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Со Питер, Бјорн и Џон


Продолжуваме кадешто застанавме Работи кој не сте ги знаеле за Неша „Галија“. За животот во болницата. За воспитувањето на децата. За музиката која не ја слуша. Совет за некои од нашите музичари. Интервју и музиката за душа со Неша „Галија“.


Се јавуваме од Ада Циганлија во Белград. Имаме закажано средба со Ненад Милосављевиќ или Неша од „Галија“. Поминуваме поминуваме по животниот пат и кариерата на фронтменот на една од најзначајните рок групи на рок сцената. За тешката болест во детството. За строгиот татко. За музиката што ја чувал како тајна. За првата фестивалска победа. Неша „Галија“, во Патот до успехот, прв дел.


Имаме уште многу да зборуваме со секогаш интересната Исидора Бјелица. За бирократските лавиринти на нашите простори. За луѓето кои се подготвени на се за информација. Втор дел од Патот до успехот со Исидора Бјелица.


Одиме во домот на една од најконтраверзните балкански писателки. Авторка на книги, тв проекти, но и дизајнер на шапки. За необичното детство. За политичкиот активизам. Богатство од приказни со Исидора Бјелица. Само во Патот до успехот.


Втор дел од разговорот со рок легендата Жељко Бебек. За времето по Бјело дугме. За музичкиот кич. За музичкиот наследник во синот Звонимир Бебек. Ексклузивно со Бебек во Патот до успехот.


Познато рокерско име со богата биографија. Одиме на мерак муабет кај Жељко Бебек. Движиме по неговиот пат. Како Бјело дугме станува феномен. За пеењето пред Тито. За односот со Бреговиќ. Со Жељко Бебек, прв дел, има многу што да се слушне.


Авторот на некои од најголемите музички хитови, Момчило Бајагиќ Бајага, конечно во Патот до успехот. Одиме по хронологијата, музиката и интернетот. За неговите деца. И по некое неочекувано прашање.


Продолжуваме да чекориме по животниот пат на Данчо Чеврески. Говориме за работата со некои од легендарните режисери. Од несреќен случај на сет до болница да го види новороденчето. За односот кон него од своите. За политиката денес. Данчо Чеврески со своето големо искуство со право се запишува во Патот до успехот.


Во понеделник, продолжуваме да чекориме по животниот пат на Данчо Чеврески. Говориме за работата со некои од легендарните режисери. Од несреќен случај на сет до болница да го види новороденчето. За односот кон него од своите. За политиката денес. Данчо Чеврески со своето големо искуство со право се запишува во Патот до успехот.

Патот до успехот, секој понеделник во 18:30 на 24 телевизија. Не пропуштајте!