Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Коментар со Витали Мански


Климатските промени се новата дебата на светските сили. Некои се повлекуваат од борбата, некои се силат, но, сите сакаат да ја подобриме животната средина, особено откако ни се истопија милиони тони мраз, а ни изгореа и сериозни шумски површини. Зошто политиката ја стави во спин-машината и Грета Тунберг, откако покрена цело движење за спас на Земјината топка?

Во „Коментар со Огнен Јанески“ во фокус се климатските промени. Гостува проф. д-р Димитар Димитров.


Зошто нема особен напредок во реформите во медиумите? Кои ги кочи процесите? Македонија е пофалена од Европската комисија за своевидно подобрување, но има уште многу за да се сработи. Дали власта воопшто има намера да се впушти во реформа на јавниот сервис МРТВ во моменти додека се бори лажните вести и дезинформациите? Се плаши ли власта од губење на гласови за следните избори доколку чепне кај тие кои земаат плата од буџетот, а не одат на работа? 

Во првото издание на Коментар со Огнен Јанески, гостува министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски.