Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Отворено студио - 27.4.2020


Талат Џафери молчи - ќе го свика ли Собранието? Зошто пратениците се со поделени ставови?
Оn line гостување на: Артан Груби од ДУИ, Никола Мицевски ВМРО ДПМНЕ, Мухамед Зеќири СДСМ. Здравствениот систем и коронавирусот - каква е сосотојбата на пациентите во инфективна, колкумина од најкритичните излегле со негативни тестови од таму, може ли клиниката кон која се свртени сите очи да го издржи притисокот? Во студиото гостин е спец. инфектолог Милена Стевановиќ, директор на инфективната клиника.


Најкритичните пациенти со Ковид 19 се на респиратор, од што зависи успешното „симнување“ од него? Проф.д-р Андријан Карталов, спец.по анестезиологија, реанимација и интензивно лекување. Совет за безбедност: Продолжување на вонредната состојна-дилеми и толкувања соЉубомир Фрчкоски универзитетски професор и Александар Тортевски адвокат


Гости се проф д-р Дејан Докиќ пулмолог и Славјанка Петровска  заменик министер за внатрешни работи.