Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Само половината од граѓаните електронски се регистрирале во системот на УЈП...


Корупцијата е заразна и е метастазирана во сите пори на општеството. Власт која сака да се бори с...


Според податоците на Државниот завод за статистика, растот на економијата доаѓа од уметноста, трг...


Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е тр...


Откако помалите производите ја зголемија цената на лебот и белите печива за 2 до 3 денари, корекц...


Бројот на превезени патници на Меѓународниот аеродром во Скопје достигна два милиона од почетокот...


Новите предлог измени за Законот за сметководители на маса пред фелата на експертите. Дел од смет...


Од вкупното производство на храна, Македонија може да извезува 87 отсто, а со 13 проценти може да...


 

Кај домашните банки и осигурителни компании државата утре ќе се задолжи за нови 21...


Вака првиот човек на Советот на странски инвеститори го започна денешниот прес на кој ги информир...