Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Поповски: Реформата е политички компромис, прагот за прогресивно оданочувањ...


СДСМ го доведе земјоделството во целосен хаос, а проиводителите на јаболко во Ресен и ресенско се...


Шест од 187 амандмани поднесени од опозицијата прифати владата на дебата за ребалансот за буџетот...


Бурни реакции во јавноста за најавениот прогресивен данок и пензиската реформа кои вчера ги презе...


Има процес на стабилизација во делот на банкарскиот систем и девизниот пазар, меѓутоа сè у...


Владата воведува прогресивен данок. Од наредната година граѓаните со месечен приход над 1.500 евр...


Даночна и пензиска реформа – ќе спроведува владата.

Деталите попладнево се очекува ...


Наместо 411, автопатот Кичево Охрид  ќе чини  600 милиони евра. Грешките во проектот на...


Вицепремиерот  Кочо Анѓушев  ги искара осигурителните компании дека избегнуваат да испл...


Народната банка е помал оптимист од Владата. Ја намали проекцијата  за растот на економијата...