Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

250 компании ќе добијат 35 милиони евра државна помош


ИПАРД програмите се од исклучителна важност за развојот на македонското земјоделство и вклучуваат...


Нови 65 домашни компании добија грантови од фондот за иновации. Овојпат меѓу добитниците нема фир...


Есенската сеидба заврши, ама периодот без врнежи ќе ги изеде приносите. Земјоделците велат дека ч...


 

Управата за јавни приходи е еден од петте доверители во кавадаречки фени кои се пр...


Изборите најверојатно ќе го одложат стартот на законот со кој се забранува од нова година на тезг...


Дава ли резултати најавената поддршка за плати до 18 илјади денари во трудоинтензивните дејности?...


Министерството за финансии ќе продолжи со исто темпото да се задолжува и следната 2019 како и год...


Македонската челична индустрија ќе дожиее колапс од Европските квоти и царини, тврдат домашните ч...


Новинарката Луција Пинеда од никарагванската телевизија „Сиен пор сие...