Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Ангеловска-Бежоска: Потребна е натамошна консолидација на банкарските систе...


Преку Национална стратегија за развој на човечки капитал и низа мерки, ќе се работи на долгорочно...


Зголемувањето на пензиите за 700 денари што е поголемо од законското усогласување со инфлацијата ...


НЛБ Банка во периодот од 16.11.2019 до 30.12.2019 година организира наградна и...


Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во септември 2019 година, изнесува 25.435 де...


Енергетската заедница во последниот редовен извештај објавен денеска го нотираша напредокот во им...


Расте стапката на придонеси од јануари следната година. За пензиско осигурување ќе се уплаќа 18,8...


Владата е задоволна од оценките на Мисијата на Меѓународниот монетарен фонд што беа објавени дене...


Бензините поевтинуваат половина денар од ноќеска на полноќ, а кај  дизелот нема промена на ц...


„СДСМ продолжува со креирање и имплементација на мерки и политики кои парите ги враќаат наз...