Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Извештајот „Doing Business 2019“ на Светска банка на денешната редовна влад...


Буџетот за следната година е проектиран на 3,7 милијарди евра и е за 300 милиони поголем од годин...


Вкупните приходи во државната каса во 2019 година се проектирани на 210,8 милијарди денари, а вку...


Цената на бензините од полноќ ќе се намали за 4,5 денари, на дизелот за три денари, а на екстра л...


Регулаторната комисија за енергетика на подготвителна седница ќе разгледува неколку решенија за у...


Изменетата државна каса викендот доби поддршка од пратениците.По тридневна расправа дополнетиот п...


 

Македонската банкарска асоцијација бара одложување на оданочувањето на каматите на...


Македонија годинава ќе забележи економски раст од 2,1 отсто, прогнозира Европската комисија во ес...


Ќе издржи ли системот на УЈП до крајот на годината да ги регистрира ...


Годишен преглед на македонската економија ќе спроведе Мисијата на меѓународниот монетарен фонд, п...