Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Лукаревска: УЈП подготвена за прогресивното оданочување


1.400 вработени по рамковен се уште седат дома и земаат плата. 158 од нив ја одбиле понудената ра...


Граѓаните од следниот месец ќе бидат ослободени од каматитете за старите сметки за комунални услу...


Регулаторна комисија за енергетика денеска ги соопшти новите цени на горивата на Македонија.

...

Буџетот за здравството за наредната година ќе изнесува 6,3 милијарди денари, што е за 300 милиони...


Најмоќните банки во земјава во координирана акција да го одржат тековното работење на фирмите од ...


До крајот на годинава земјоделците можат да достават барања за легализација на изградените објект...


Пензионерите кои во текот на годината примаат само пензија и немаат дополнителен приход нема да т...


Најголем дел од фудбалските фанови во земјава сеуште се обесправени - не можат да гледаат престиж...


За седум години е одложена обврската да се пријавуваат во електронскиот систем за даноци во УЈП з...