Зулбеари за ТВ 24: Проверката на факти мора да биде пред брзината на објавување на една вест

Елида Зулбеари, „Порталб“ и “Метаморфозис“ во емисијата 24 анализа истакна дека регистарот на портали требаше да помогне да се издвојат професионалните од непрофесионалните портали. Советот за етика не го оддржува како што треба и не го ажурира и треба да се гледа импресумот на порталите.

- Треба уште подлабоко анализираат и какви теми прават и дали имаат новинари или само стојат како имиња. Да се работи во портал е исто како секој медиум. Не е сето време онлајн. Најважно е да се водиш по професионалните стндарди и да го почитуваш новинарскиот етички кодекс и да се осе има проверени фести. Проверката на факти мора да биде пред брзината на објавување на една вест. - вели Зулбеари.