Зошто одговорните во надлежните институции во Македонија немаат никаква одговорност за случајот со малата Ембла?

Зошто одговорните во надлежните институции во Македонија немаат никаква одговорност за случајот со малата Ембла, но и генерално, со многу случаи кои ги покажуваат сите дефекти на македонскиот систем - Владимир Лазовски од Министерството за труд и социјала отфрла каква било одговорност.

Говорат Александар Матовски-Цако, младото момче кое со Даунов синдром има потешкотии во општеството за разбирањето за неговата различност, Ребека Јанковска, како мајка на дете со попречености и Маја Стојчевски од Дизедорф, Германија, како германското општество пружа огромна љубов и внимание.