Зошто нема особен напредок во реформите во медиумите?

Зошто нема особен напредок во реформите во медиумите? Кои ги кочи процесите? Македонија е пофалена од Европската комисија за своевидно подобрување, но има уште многу за да се сработи. Дали власта воопшто има намера да се впушти во реформа на јавниот сервис МРТВ во моменти додека се бори лажните вести и дезинформациите? Се плаши ли власта од губење на гласови за следните избори доколку чепне кај тие кои земаат плата од буџетот, а не одат на работа? 

Во првото издание на Коментар со Огнен Јанески, гостува министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски.