Зошто на Албанците им е важно да бидат побројни од пред две децении?

Градоначалничката на Скопје Данела Арсовска, Софија Куновска актерка и поранешна пратеничка, Африм Гаши претседател на Алтернатива соговорниците на Горазд Чомовски во новото издание на Трилинг.

Полна уста ветувања, малку пари за проекти. И новите локални водачи ја бетонизираат метрополата. Сите бараат пари, никој не споменува штедливост. Директори на јавни претпријатија ќе исклучуваат осветлување, вода, нема да подигаат смет. Зошто не се сменети веднаш?

Сите ги чекаат резулатите од пописот. Зошто на Албанците им е важно да бидат побројни од пред две децении? Горан Стефановски се врати меѓу своите скопјани. Во Дебар маало. Дали градот и нејзините сопартијци го уништуваат урбаното во метрополата? Среќни пензионери со илјадарка бонус и ова жена за младиот Берлускони.