Зошто институциите „го преспаа“ бегството на Груевски?
Foto

Зошто институциите „го преспаа“ бегството на Груевски?

Нов заплет во „трилерот - Бегството на Никола Груевски“, премиерот Заев вели можно е Груевски да е киднапиран. Кој би можело тоа да го направи Заев не кажа, ниту пак кој ќе одговара за бегството на осудениот поранешен премиер. Каде е Груевски? Како „пред нос“ осуденикот им избега на институциите, кој ќе одговара за тоа - колку власта е дел од „заговорот“ за бегство, зошто институциите „го преспаа“ бегството, ќе најде Груевски спас во азилот на Орбан, ќе го дозволи ли тоа Европа?

Дебатираат поранешниот амбасадор на Македонија во Унгарија Игор Есмеров, безбедносниот експерт Благоја Марковски и адвокатот Александар Наков

0 Коментари

Остави коментари