Зошто далечните судири предизвикуваат тензии дома?

Конфликтот во Палестина повторно ги зовре страстите во светот. Зошто почна војната сега, и што сакаат да постигнат двете страни? Партиите и јавноста се поделија и во Македонија во поддршката за Израел или Палестина. Зошто далечните судири предизвикуваат тензии дома? 

Разговаравме со аналитичарот Јасмин Реџепи и претседателот на ТМРО, Ванчо Шехтански.