Зои и Макс

Зое, 13-годишно девојче е посвоено дете. Таа верува дека конечно го пронашла домот што го барала, но работите наскоро почнуваат да се комплицираат. Таа е сведок на краѓжбата на нејзиниот миленик. расното куче било дел од многу натпревари. Кога сфаќа дека е дел од измамите на нејзините посвоители, таа бега во пустината и со нејзиниот нов пријател Макс, сака да го најде кучето и да ги поправи односите со посвоителите.