ЗНМ потпиша декларација со парламентите од регионот за унапредување на дијалогот
Foto

ЗНМ потпиша декларација со парламентите од регионот за унапредување на дијалогот

Здружението на новинари на македонија заедно со претставници од парламентите од земјава, Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина потпишаа декларација за унапредување на дијалогот меѓу парламентите и новинарските здруженија од Западен Балкан.

Претставници на четирите парламенти заедно со новинарските здруженија се договорија секоја година да организираат регионална конференција во една од земјите во регионот. Овој состав во наредниот период би требало да се прошири со Албанија и Косово.

0 Коментари

Остави коментари