ЗНМ и ССНМ бараат усвојување на амандманите на КЗ за поголема безбедност на новинарите

По повод Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста за злосторствата новинарите и медиумските работници, Здружението на новинари и Самостојниот синдикат  излегоа со уште еден апел за усвојување на амандманите на Кривичниот законик за овозможување на поголема безбедност на новинарите и останатите вработени во медиумите...