ЗНМ и меѓународни новинарски организации во скенирање на медиумската состојба во Македонија

На покана на Здружението на новинари на Македонија претставници на пет меѓународни новинарски и медиумски здруженија одржаа средби со државниот врв за скенирање на медиумската состојба во земјава.

Ги загрижува фактот за воведување на државно рекламирање преку плаќање на таканаречени кампањи од јавен интерес во приватни медиуми што не е во согласност со европското законодавство за државана помош.