Златни момчиња

Грејди Трип е професор и писател која живее во Питсбург, кој се бори со писателската блокада. Непланирано неговата секретарка останува бремена од него, што дополнително му ја комплицира ситуацијата. Во меѓувреме, тој и студентот Џејмс Лир се обидуваат да ја пронајдат ретка јакна која некогаш ја носела Мерлин Монро. Девојката Хана Грин, работејчи со Лир, почнува да покажува симпатии кон Грејди.