Златна трка во Градскиот парк по повод Меѓународниот ден на децата со канцер
Foto

Златна трка во Градскиот парк по повод Меѓународниот ден на децата со канцер

По повод Меѓународниот ден посветен на децата што се борат со канцер, денеска во Скопје ќе се одржи златна трка и забава во организација на НО САНО и Универзитетската клиника за детски болести.

На настанот, организаторот најавува дека, ќе се обрати и ќе ги поддржи малите херои од хемато-онколошкото одделение при Клиниката за детски болести и министерот за здравство Венко Филипче.

За децата во болница ќе настапат  DJ Shime, Бени Шаќири и НОН СТОП, актерката Елизабета Клинчаревска Младеновска, Ели Раста Грл и најдобрата пријателка од светот на децата Биби.

Во организација на настанот се вклучуваат и ученици од интернацоналното училиште „Нова„ и гимназијата „Орце Николов“, кои и досега волонтираат и им помагаат на децата кои се лекуваат на Клиниката за детски болести.

0 Коментари

Остави коментари