Зијадин Села поднесе барање до тетовскиот суд да биде заведен како претседател на Алијанса за Албанците

И Зијадин Села поднесе барање до тетовскиот суд да биде заведен како претседател на Алијанса за Албанците.

Од Тетовскиот суд потврдуваат дека кај нив има два исти предмети, еден од села а друг од таравари но дека се уште не одлучиле кој ќе биде на чело на партијата. По расколот во партијата, двете крила на Села и Таравари, одржаа посебни конгреси.

На Конгресот свикан од Таравари беше укината функцијата на села како претседател на партиското собрание. Неколку дена подоцна на конгрес кој го свика села беше донесена одлука да го разрешат Таравари и на чело на партијата да се врати Зијадин Села.