Жртвите на трговија со луѓе се регрутираат од роднини или пријатели
Foto

Жртвите на трговија со луѓе се регрутираат од роднини или пријатели

Жртвите на трговија со луѓе од Македонија се регрутираат од роднини или пријатели. 56 отсто од случаите се малолетни - деца на возраст меѓу 10 и 17 години, вели  Марија Тодоровска од отворена порта, по повод европскиот ден на борбата против трговијата со луѓе. Најзастапена е сексуалната, трудовата експлоатација, присилниот брак, па и питачењата.

0 Коментари

Остави коментари