Жителите на Ново Лисиче се жалат на ужасна миризба во воздухот - бараат реакција од институциите

Жителите на Лисиче се жалат на ужасна миризба на изгорена пластика, на социјалните мрежи дел од нив прашуваат дали има некој надлежен да преземе нешто. Од Центарот за управување со кризи велат дека пријава има пристигнато до нив и дека ги известиле надлежните институции и комунални инспектори, кои ќе треба да утврдат на терен - која е причината за ужасната миризба.