Женски рај

Сиромашна девојка од југот на Италија доаѓа во Милано за да избега од неверениот свршеник и да најде работа како продавач во стоковна куќа. Наскоро го привлекува вниманието на нејзиниот шеф. Откако дознава дека нејзиниот свршеник ја изневерува, Тереза се сели во Милано и привремено живее кај нејзиниот вујко. Но, тој е уапсен и таа мора да најде работа. ансата и се укажува кога се вработува во продавницата „Женски рај“.

„Женски рај“ е првата стоковна куќа за дами во Милано во педесеттите години. Младата Тереза ​​Јорио станува асистент за продажба во продавница за облека во сопственост на Пиетро Мори. Таа се приклучува на групата Ле Венери. Тереза ​​се вљубува во сопственикот, но тој е мета и на богатата Андрелина Мандели. По разноликоста, Пјетро бара Тереза ​​да се омажи за него. Сепак, поранешната сопруга на Пиетро, ​​Роуз, се враќа за да продолжи со бизнисот. Но, тука е и Бруно Јакоби, кој е партнер на Мори, озлогласен мафија кој го користи магацинот на продавницата за перење пари и криумчарење. Пјетро го пријавува  во полиција, а Јакоби бега, но решава да му се одмазди. Тој пука во Тереза, но Пјетро, ја заштитува и умира. Две години по неговата смрт, ​​Виторио Конти се обидува повторно да ја отвори продавницата на неговиот пријател, затворена по убиството. За ова, тој бара помош од богатото семејство Гуариери.