Жените во спортот
Foto

Жените во спортот

Во првото издание за оваа година, заедно со три жени директно и индиректно поврзани со спортот разговараме за жените во спортот, за родовата еднаквост во спортот и за новинарките кои известуваат за спортот кај нас.

Гости се новинарката во спортската редакција на ТВ 24, Ивана Митровска, претседателката на невладината TAKT - Together Advancing Common Trust која ја организираше манифестацијата „Вечер на жени во спортот“, Силвија Митевска и каратистката и добитничка на наградите „Спортистка на годината 2019“ (во организација на Агенцијата за млади и спорт) и „Најдобра спортистка во индивидуален спорт 2019“ (во организација на ТАКТ), Пуликсенија Јовановска.

0 Коментари

Остави коментари