Земјотрес почувствуван во Битола

Земјотрес со интензитет од три до четири степени според Европската макросеизмичка скала и со Рихтерова магнитуда од 3,3 степени вчера(09.03.2023) во 21:59 часот е почувствуван во Битола и околината. 

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје соопшти дека епицентарот на земјотресот е 125 километри југозападно од Скопје и потекнува од епицентралното подрачје Битола-Лерин.