Земјоделски посеви страдаат од пожарите на отворeно во струмичко
Foto

Земјоделски посеви страдаат од пожарите на отворeно во струмичко

За последниве два месеци повеќе од десетина хектари лозови и овошни насади настрадаа од пожарите на отворено во струмичко.

Во извештаите на струмичката противпожарна единица регистрирани се и изгорени пластеници, земјоделска механизација. Невниманието и човечкиот фактор се најчестите причини за пожарите на отворено 

0 Коментари

Остави коментари