Затворот Рајкерс властите на Њујорк ќе го заменат со четири помали
Foto

Затворот Рајкерс властите на Њујорк ќе го заменат со четири помали

Градските власти на Њујорк одлучиле да го затворат озлогласениот затвор Рајкерс и да го заменат за четири помали, што ќе бидат помодерни и похумани.

Затворскиот комплекс Рајкерс, еден од најголемите во светот, треба да биде затворен до 2026 година, пренесуваат американските меидуми. Затворот е на многу лош глас заради насилството во него и запуштените услови за престој.

 

Комплексот ќе биде заменет со четири помали затвори што ќе бидат лоцирани во близина на главните њујоршки судници во Менхетен, Бруклин, Бронкс и Квинс.

0 Коментари

Остави коментари