Застаре предметот „Моќник“ во кој обвинет е Антонијо Милошоски

Настаната е апсолутна застареност на кривичното гонење во предметот „Моќник“, во кој меѓу обвинетите беше Антонијо Милошоски, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ, кој се товареше дека со користење на својата положба поттикнувал да биде лустриран судија во Кичево, во случај за нелегална продажба на имот и објект што го користела општина Пласница.

„Обвинителство во фаза на завршни зборови направи преквалификација на делата за преостанатите тројца обвинети за случајот „Моќник“, по што Основниот кривичен суд Скопје донесе пресуда со која обвинителниот предлог се одбива заради настаната апсолутна застареност на кривично гонење“, соопшти Основиот Кривичен суд - Скопје.

Со тоа ослободени од обвинение се и првообвинетиот Милош Милошоски, поранешниот градоначалник на Македонски Брод, Милосим Војнески кој беше второобвинет и третообвинетиот Антонијо Милошоски.

Трошоците на постапката паѓаат на товар на буџетот на државата.