Зашов: Владеењето на Груевски доведе до силни проблеми кои се уште не можеме да ги разрешиме

„Во една ваква ситуација, на едно поделено општество, за жал страдаат државните интереси. Разочаран сум зошто македонското општество мора да биде поделено, особено на вакви стратегиски работи. Добро е што се менува власта на секои 4 години. Најтешко е ако една власт заседне повеќе од два мандати. Верувам, дека тоа што беше Груевски 12 години на власт доведе до силни проблеми кои сега не можеме да и разрешиме. Не треба опозицијата да инсистира на предвремени избори, треба да седне со власта и да разговара за стратешки интереси, а во сСобранието нека настапува како опозиција која има рпоаво да критиува, и да отвора афери, но во исто време судтвото да си ја врши работата и да ги заврши постпаките затоа што постои опасност заради застарување да поминат без казни оние кои направиле криминал.“