Започна исплатата на Мој ДДВ 3 милиони евра завршуваат кај граѓаните
Foto

Започна исплатата на Мој ДДВ 3 милиони евра завршуваат кај граѓаните

„Од вчера започна поврат на дел од платеното ДДВ за месеците јули, август и септември кон граѓаните. Над сметките на над 16.000 граѓани исплатени се парите од повратот на 15 отсто од ДДВ. До крајот на идната недела ќе бидат исплатени сите граѓани кои скенирале фискални сметки. Само преку оваа мерка над 3 милиони евра се враќааат директно кај граѓаните.

Преку мерката Мој ДДВ за првпат државата враќа пари директно на трансакциските сметки на граѓаните. Концептот Парите назад кај граѓаните се реализира во целост и дава одлични резултати.” - СДСМ.

0 Коментари

Остави коментари