Занаетчиството во длабока криза, поскапувањето на струјата ќе им ги затвори дуќаните на занаетчиите

Преполовени и оштетени од кризата со корона пандемијата занаетчиите од Охрид велат покачувањето на цената на струјата ќе биде последен удар за нив кој трајно ќе им стави клуч на врата на работилниците кои и онака се преполовени. 

Испратиле барање до Владата да бидат опфатени во посебна тарифа.

Инаку се помал е интересот за изучување занает и се помал бројот на занаетчиски дуќани низ охридската чаршија. Се уште подобро егзистираат фризерниците и козметичките салони но и нивниот број одамна е драстично намален.