Законски измени: 6 отсто од персоналниот данок и ддв ќе оди за општините

Во предизборие, владата со законските измени, најавува полнење на касите на општините. 6 проценти од персоналниот данок и ддв, ќе оди за локалната власт. Надлежните го правдаат овој потег за подобрување на фискалниот капацитет.