Законот за употреба на јазиците стигна пред уставниот суд
Foto

Законот за употреба на јазиците стигна пред уставниот суд

Законот за употреба на јазиците стигна пред уставниот суд. Опозицијата обвинува најави крвични пријави за претседателот на Собрание, Џафери и директорот на Службен весник, Костовски. Владата тврди - унитарноста на државата не е доведена во прашање, ниту пак се воведува целосна двојазичност – туку се овозможуваат услови за спроведување на едно заедничко општетсво за сите и се става крај на национализмот. Во 24 анализа гостуваат Људмил Спасов, универзитетски професор, како и политичките аналитичари, Тодор Пендаров и Газменд Ајдини.

0 Коментари

Остави коментари