Заев очекува деновиве да се решат административните пречки за исплата на субвенциите
Foto

Заев очекува деновиве да се решат административните пречки за исплата на субвенциите

Премиерот Заев пак денеска од Пробиштип изјави дека е запознаен со незадоволството на оризопроизводители. 

-Знам дека, сите работат на решавање на проблемот. Државата финансиски е ликвидна и верувам дека навремено ќе се завршат сите постапките, за да може субвенциите навремено се исплатат. Заради тоа што наша тенденција е да ги пуштаме навремено и да им помогнат на граѓаните, тогаш кога им треба и верувам дека овие денови ќе се решат административните проблеми, коишто постојат, за да се исплатат субвенциите, вели Заев.

0 Коментари

Остави коментари