Заев - храброст и хазард
Foto

Заев - храброст и хазард

Македонски-бугарски ринг. Премиерот Заев како да влезе во коцкарска игра-се или ништо. Какви може да бидат последиците од неговиот (не)промислен настап за бугарската новинарска агенција? 

(Не)Свесно ли го омаловажи претседателот Пендаровски со неговата констатација дека е помалку искусен политичар? Дали политиката ќе го отежни процесот преку научната аргументација да се разбијат историските табуа?

Во Трилинг гостуваат универзитетскиот професор и поранешен советник на премиерот Мерсел Биљали, писателот Раде Силјан, Златко Кујунџиски магистар по меѓународна политика.

Штипско Ново Село, на иста калдрма беа куќите на академик Михаило Апостолски и бугарскиот акаденик Тодор Павлов, сторија на Игор Стојанов.

0 Коментари

Остави коментари