За една недела во Охрид 50, во Струга 52, а во Дебар 13 потврдени случаи на ковид-19
Foto

За една недела во Охрид 50, во Струга 52, а во Дебар 13 потврдени случаи на ковид-19

Сумираните податоци за охридско - струшкиот регион покажуваат дека за една недела, од 27 јуни до 3 јули, ковид 19 е дијагностициран кај 50 лица од Охрид, 52 лица од и 13. Во билтенoт на Центарот за јавно здравје од Охрид што ги опфаќа општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа покажува  во Охрид има 161 активен слуачај на коронавирус, во Струга 148, а во Дебар 51.

Изминатата седмица се регистрирани седум смртни случаи поврзани со ковид-19 од кои едно од Охрид и шест лица од општина Струга.

0 Коментари

Остави коментари