За буџетот 2020 поднесени 350 амандмани, пленарната расправа на 16 декември
Foto

За буџетот 2020 поднесени 350 амандмани, пленарната расправа на 16 декември

Пленарната расправа за буџетот за 2020 година почнува на 16 декември. Денеска, во Собранието продолжи комисиската расправа во матичната комисија. Пратениците од опозицискиот фронт поднесоа околу 350 амандмани од кои 314, се на ВМРО-ДПМНЕ.

Амндамните во најголем дел се однесуваат на капиталните инвестции кои се намалени во новиот во однос на годинашниот буџет.

0 Коментари

Остави коментари