Вучиќ за настаните во Тетово: Да не бевме посилни, Курти досега ќе ги нападнеше и Србија и Македонија!

Посетата на Албин Курти на Тетово е скандал до скандал, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ.

- Она што се случи вчера е скандал до скандал“, рече Вучиќ, коментирајќи ја посетата на Албин Курти на Македонија.

Вучиќ за телевизија Пинк изјави дека тука е промовирана идејата за Голема Албанија и дека Курти е претставен како премиер на сите Албанци.

„Да не бевме толку силни, толку пати посилни, помоќни по техника, вооружување, знаете ли колку Курти досега ќе не напаѓаше во секој дел? Тој не само што би ја нападнал централна Србија, Македонија, туку би ја нападнал и Црна Гора“, рече Вучиќ.