„Врба“ на Манчевски е во трка за европски Оскар
Foto

„Врба“ на Манчевски е во трка за европски Оскар

„Во рамки на фестивал на Луксембург ќе се прикажуваат `Врба`, два од кратките мои филмови, `Четврток` и `Крајот на времето`. Ме поканија да бидам дел од жирито на фестивалот, но ветив дека ќе одам во Валенсија, и таму ќе има промоција на `Врба`, му тргна на филмот. Наградате и номинациите не ми значат ништо, но знам дека тие се многу важни за промоција на уметникот, на државата, па и за следните филмови. Делото го правиш поради самото дело, не поради пари или публика. Чувствував дека е одличен филм“ рече режисерот Милчо Манчевски во Студио 10, на ТВ24.

0 Коментари

Остави коментари