Воскреснатиот

Годината е 1955 година и е крајот на светот. Длабоко во срцето на подземен британски воен објект, НАТО и сојузничките сили спроведуваат тајни, окултни експерименти во обид да ја освојат Трката во вооружување. Денес, тие конечно успеаја, несвесно ослободувајќи притаен, апокалиптичен ужас што се заканува да го распарчи нашиот свет. Сега една жена, готвачка по име Френсис, мора да ги води единствените преживеани од затворањето на воените објекти кои минале безличен ужас што се заканува да ги убие или зароби на секој чекор. Изгубени во тунелскиот систем на објектите, тие се единствените што можат да се борат да ја затворат вратата што никогаш не требаше да се отвори, а која води до непријател што војската нема начин да го совлада. Додека Френсис е прогонуван од вознемирувачки и неостварливи спомени, професорот Багман се бори со сфаќањето дека можеби има повеќе врска со ужасите што ги демнат отколку што би сакал да признае, а војникот Бригс само сака да ги најде клучевите од неговите проклети лисици.