Војна меѓу приватните превозници и јавното сообраќајно претпријатие утре ќе го парализира главниот град

Војна меѓу приватните превозници и Јавното сообраќајно претпријатие утре ќе го парализира главниот град. 

Состојбата со јавниот превоз е алармантна - и денеска редуцирани линии, од ЈСП велат редовно за недела но, граѓани чекаа со часови за автобус.

Утре пак ќе има блокада на главната крстоснца кај Мавровка.

Приватниците бараат решавање на проблемите со градот Скопје – и стоп на како што велат лагите на градоначалничката.