Во земјава недостасуваат 600 лекари

Според анализите на министерството за здравство во земјава недостасуваат околу 600 лекари, рече денеска министерот за здравство, венко филипче за време на неговата посета на охридската болница. Филипче информираше дека министерството интервенирало со тоа што во текот на минатата година биле вработени 3.200 медицински работници, од кои најмногу лекари и медицински сестри.