Во Велес викендов ќе се одржи 58-то издание на поетската манифестација „Рацинови средби“
Foto

Во Велес викендов ќе се одржи 58-то издание на поетската манифестација „Рацинови средби“

Викендов во Велес ќе се одржат 58-те „Рацинови средби“. Оваа меѓународна поетска манифестација има богата програма, а во чест на добитниците на признанијата, велешкиот театар ќе ја одржи премиерата на претставата „Петтото годишно време“. За сè што ќе им прикаже на своите гости, организацијата за овој значаен настан ќе проследиме од интервјуата со Аце Коцевски - градоначалник на Велес, Олга Панго - кореографка и Васил Зафирчев - актер на колегата, Владимир Тевчев.

0 Коментари

Остави коментари